Home Nieuws & Updates Werken met LIFE Languages™

Werken met LIFE Languages™

Werken met LIFE Languages™ 18 februari 20241 Comment

Wat is het LIFE Languages™ eigenlijk?

Het Kendall LIFE Languages Profiel (KLLP™) is de naam van het Communicatie Analyse Tool van LIFE Languages™. De gemeenschappelijke naam is LIFE Languages™.

Het profiel meet 7 verschillende communicatiestijlen (de 7 LIFE Languages). In totaal worden tweeëndertig communicatiefactoren in beeld gebracht. Het is nadrukkelijk geen test, zoals een psychologische test of een persoonlijkheidstest, maar een samengesteld profiel waarin de individuele communicatie inzichtelijk wordt gemaakt.

Praktische inzet

LIFE Languages™ wordt internationaal toegepast als tool voor training en coaching.

Het profiel zal je individueel helpen om je communicatie te versterken, je relaties succesvoller maken, je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en stress te verminderen. Voor bedrijven heeft het profiel als effect dat zowel leidinggevenden als medewerkers effectiever met elkaar communiceren. Dit zal positieve effecten hebben op het functioneren van medewerkers en de samenstelling en voortgang van projecten. Daarnaast kan LIFE Languages™ een rol spelen bij de loopbaanbegeleiding en de selectie van nieuwe medewerkers.

Over LIFE Languages™

Iedere maand ontvangen duizenden mensen in de hele wereld hun eigen communicatieprofiel. Wereldwijd zijn er 600 gecertificeerde coaches / trainers (verspreid over zes continenten) die met het profiel werken in het bedrijfsleven, het onderwijs, individuele coaching en de hulpverlening. Het profiel wordt ingezet voor groepen en individuen. LIFE Languages™ wordt onderwezen aan onder andere het Richland College in Dallas en wordt gebruikt binnen het MBA-programma van de School of Business van de Universiteit van Texas.

Ontstaansgeschiedenis

LIFE Languages™ is in de jaren 70 ontwikkeld door Fred en Anna Kendall. Vanuit drie basiscategorieën (actie, denken, voelen) is het profiel in de jaren 80 doorontwikkeld naar zes verschillende manieren van communiceren. De huidige vragenlijst is met behulp van psychometristen tot stand gekomen en uitgebreid wetenschappelijk gevalideerd. Er worden inmiddels zeven communicatiestijlen gemeten (individueel verschillend in intensiteit, volgorde en afstand) en zeven andere indicatoren. In totaal worden er ruim dertig factoren gemeten en verwoord in het Kendall LIFE Languages Profiel (KLLP™).

Een persoonlijk profiel

Het LIFE Languages™-profiel bestaat uit een persoonlijk communicatieprofiel met een terugkoppelingsgesprek. Daarnaast zijn er vervolggesprekken en individuele coachings- of hulpverleningstrajecten mogelijk. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Een groepsprofiel

Bij bedrijven en organisaties kan naast het persoonlijk profiel ook een groepsprofiel ingezet worden. Er zijn diverse arrangementen mogelijk zoals workshops, groepspresentaties of loopbaantrajecten waarbij LIFE Languages™ het uitgangspunt is, De tarieven zijn afhankelijk het arrangement en van het aantal personen. Neem voor een vrijblijvende offerte contact op met Avouch of kijk eens op de website www.lifelanguages.global.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel ons!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?