Home Advies & Management Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Agrifirm Why?

Project Overview

Richard Gerestein is actief als Corporate Recruiter a.i. bij Agrifirm in Apeldoorn.

Implementatie

Afronding verwacht in januari 2019

Richard Gerestein

Corporate Recruiter a.i.

Uitdaging

Corporate Recruiting 2.0

in juni 2017 starte Richard Gerestein als Corporate Recruiter op interim basis bij Royal Agrifirm Group (RAG) in Apeldoorn. RAG bestaat uit een internationale regio structuur onder de groep: LATIN, EMEA & APAC. Het hoofdkantoor in Apeldoorn herbergt alle stafeenheden waaronder Global Human Resourses en Recruitment.

De uitdaging was om de “time-to-hire” van gemiddeld meer dan 7 maanden terug te brengen naar maximaal 3 maanden. Daarnaast was het noodzakelijk om voor het eind van 2017 een inhaalslag te maken door 35 FTE’s ingevuld te hebben.

Ten slotte moesten er een aantal engaging-concepten uitgewerkt worden die verband hielden met de noodzaak om meer dan ooit te voren direct contact te hebben met onze recruitment doelgroep: jongeren met een agrarische en of bio natuurkundige afstudeergraad.

Aanpak

Eind 2017 waren er 54 FTE’s ingevuld en was er een start gemaakt met een jaarlijks terugkerend fenomeen van de Agrifood Career Day, de ambitiedag, diverse lezingen, sollicitatietrainingen etc. binnen diverse studiegroepen en een toename van het aantal sollicitanten.

Tevens heeft Agrifirm sinds de zomer van 2017 door gezamenlijke inspanningen van HRM, Recruitment en de Business, 12 tot 25 sales trainees in opleiding tot adviseur Rundvee, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveesector en Volle grondteelt. Deze jonge mensen worden gedurende 6 maanden onder invloed van een strak coaching- en opleidingsprogramma klaargestoomd om na afronding zelfstandig omzetverantwoordelijk voor hun specialisatie gebieden.

Resultaten

2018 staat in het teken van verdere professionalisering van Corporate Recruitment en het vast in dienst nemen van een complete recruitmentstaf.

Concreet:

  1. Meer dan 130 vacatures succesvol ingevuld;
  2. Het aandeel W&S-bureaus met de helft teruggebracht;
  3. Traineeships opgestart;
  4. Recruitmentproces verder geoptimaliseerd.

 

Grip op je leven in beeld

Interim opdracht

In 2015 kregen wij het verzoek om een interim directie te leveren voor Stichting Grip op je Leven.  Theo de Korte en Arie Rietveld namen deze taak voor hun rekening. Focus lag op het doorvoeren van de noodzakelijke structuren om toekomstbestendig te worden voor de wetswijzigingen en de transitie van Overheid naar de gemeente.

Werkwijze

December 2019

Keep_calm_Avouch

Theo de Korte

Projectleider

De uitdaging

Stichting Grip op je Leven heeft als doel de levenskwaliteit van normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme en andere orthopedagogische of psychische problematiek te verbeteren. Ook wil Grip hun mantelzorgers ontlasten. Wij richten ons op de regio Noordwest-Veluwe en Zeewolde. Grip biedt de deelnemers begeleiding in de natuur, door middel van contact met dieren en andere activiteiten. Hierbij staan contact en beweging centraal. Het doel is om vanuit de ontspanning van de natuur en de dieren te werken aan de persoonlijke doelen van de deelnemer, zodat deze (meer) grip op het leven krijgt. Laagdrempeligheid, betrokkenheid en deskundigheid typeren onze zorg.

Oplossing

De route was niet eenvoudig maar uiteindelijk wel succesvol.

Resultaat

Een succesvolle transitie
  • Toekomstbestendig
  • Eenduidige koers
  • Betrokken speler
Deel ons!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?